Italië

09 februari 2020

In 2019 trokken we opnieuw met de trein door Europa, nu naar Italië. Een treinreis is een aangename en leerzame manier om een land te leren kennen. Op Sicilië, maakten we mee dat de trein uitsluitend voor ons in het gehucht Bicocca, net onder Catánia, een niet voorziene stop maakte, opdat we onze aansluiting konden halen. Dat was de grote intercity naar Palermo, die ook speciaal voor ons stopte. Bravissimo voor het Italiaanse spoorwegpersoneel!

Rome is een fascinerende stad. We zijn er dit jaar twee keer geweest. De cultuur die je in deze stad ziet, is ongeëvenaard.  En dat al duizenden jaren. Bekijk hier mijn foto's van Sicilië, Rome en de Romeinen

Romeinen 2019

Europa

12 februari 2019

2018 is ook het jaar waarin we met de trein door Europa reizen. Met de trein reizen is een aangename en langzame manier om door het landschap te trekken. 

In tegenstelling tot vliegen is met de trein reizen geleidelijk aan het land en de mensen leren kennen. Dit jaar met de trein naar Oostenrijk en Italië, Toscane. 

2018-06-13 Montepulciano 009.jpeg
2018-06-13 Montepulciano 028.jpeg

Europa

12 februari 2018

2016 was het jaar van de wereldreizen, 2017 het jaar waarin Europa op het programma stond. Mooi om een deel van het eigen continent te bekijken. Zwitserland, Italië en Nederland. In Zwitserland 'On top of Europe' wandelen op de Jungfrau gletsjer.

 

De winter in de zomer ervaren op ruim 3800 meter. 

Jungfrau Jog

En de winter in de winter ervaren tijdens een sneeuwwandelreis met SNP naar Großarltal in Oostenrijk.

GrossArltal

Reizen

12 januari 2017

2016 was een rijk reisjaar. In het voorjaar het zuidwesten van de Verenigde Staten en in de winter Nieuw Zeeland, helemaal ‘down under’.  Een voorrecht om deze reizen te kunnen maken en me te realiseren dat de natuur op aarde voor mij het ‘paradijs’ is.

Antilope canyon

Zwart-wit

10 januari 2015

Zwart-wit

In het begin van 2015 lijkt de wereld wel erg zwart-wit, alsof de nuances zijn verdwenen. Daarom heb ik in mijn fotoverzameling gezocht naar zwart-wit en alle nuances daartussen. En dan zie je ineens dat er veel meer is dan alleen zwart en wit. Kijk maar.